Glasvezel in het buitengebied!

Beste mensen uit het buitengebied Tolhuislanden,

Wanneer u al een aansluiting of een mogelijkheid heeft van aansluiting tot snel internet via de coax kabel (Ziggo), helaas is dit bericht voor u niet van toepassing. Heeft u deze aansluiting niet, lees dan aandachtig verder. Het kan de toekomst van een leefbaar buitengebied veranderen.

Zoals pas geleden in de STENTOR gemeld is nu de tijd aangebroken  voor snel internet in het buitengebied. De stichting IJDGB heeft de afgelopen jaren zich hard voor ingezet om dit te gaan realiseren en nu gaan de ontwikkelingen snel, heel snel. Het is de bedoeling dat het glasvezel netwerk aangelegd gaat worden door de organisatie CIF. Hiervoor hebben we een intentie overeenkomst gemaakt dat zij dit netwerk voor Zwolle, Kampen, maar ook voor Zwartewaterland, Steenwijkerland en Staphorst gaan aanleggen. De uitrol van het netwerk zal in fasen gaan. De zuidkant van Zwolle (Windesheim, Harculo en Hoog Zuthem) zijn als eerste aan de beurt in het project ‘Glasvezel buitenaf’.  Dit doen we samen met het gedeelte ‘Salland Noord’. Dit gebied strekt zich globaal uit over Olst/Wijhe/Raalte/Zwolle.

Hoe belangrijk is glasvezel netwerk!

Nu gaat al uw data verkeer via het wel bekende koperen telefoonkabel aangelegd door de PTT (is nu KPN dus). Het is ongelofelijk dat dit het nog goed werkt na zoveel jaren, maar de grens is echt bereikt. Veel mensen klagen over traag internet. Alles moet digitaal zoals belastingaangifte of informatie krijgen vanuit de overheden. Als we kijken naar de ontwikkelingen voor bedrijven in het buitengebied, de melkrobot bij landbouw bedrijven, het gebruik van internet door onze kinderen voor school en andere vrijetijds besteding, TV programma’s kijken wanneer u dat wilt, de mogelijkheid voor zorg op maat door middel van beeldbellen, wordt het onmogelijk om dit allemaal tegelijk te doen. Het is dus het essentieel dat er een snelle internet verbinding komt om het buitengebied leefbaar te houden. Aanleg is een investering voor de toekomst.

Doe mee voor uzelf, voor uw buren, voor uw leefgebied!!

Maarrrr……. om over te gaan tot realisatie van het glasvezel netwerk moet er minimaal 50% van de mensen meedoen om over te gaan tot realisatie van dit netwerk. Halen we dit % niet, dan gaat het feest helemaal niet door en dat zou een gemiste kans zijn. De inventarisatie wie wel en niet mee doet zal in oktober 2016 gaan starten en hiervoor krijgt u , waarschijnlijk, op 19 september  2016 informatie in de bus van het project ‘Glasvezel buitenaf’. Alle informatie zoals vaste maandelijkse netwerkkosten, de mogelijke providers en informatie bijeenkomsten staan hierin vermeld. Het is nu of nooit, licht uw buren in, WE MOETEN HET MET ELKAAR DOEN!

Ter geruststelling: In het algemeen zullen de kosten gelijkwaardig zijn ten opzichte wat u nu betaalt voor bellen, internetten, TV kijken. Kijk even wat uw huidige kosten zijn, dan kunt u dit straks snel vergelijken.

Even een kleine tip: pas op met het verlengen van uw huidige abonnementen. Als alles doorgaat zal de schop al begin 2017 de grond in gaan. Dit weten we in november 2016. Bij doorgaan van de aanleg van het glasvezel netwerk heeft u nieuwe mogelijkheden.

Bij meer vragen:

Kom naar de informatie avonden (zie te ontvangen brief) .

Met vriendelijke groet;

Johan den Ouden; bestuurslid Stichting IJDGB (IJsseldelta Glasvezel Buitengebied)